Menu

Blog

Onder de beuk

Toen ik in 2015 als zelfstandig coach en trainer aan het werk ging, begon de zoektocht naar een eigen werkplek. Ik ging van de logeerkamer in ons Voorschotens huis naar een kantoorruimte in het centrum van Leiden. Daarna kwamen de flexplekken, coachhuiskamers en uiteindelijk de stek waar ik de afgelopen 3,5 jaar zat: de Vlietweg […]

Lees meer

Ode aan de Onbevangenheid

M’n moeder, m’n dochter en ik, we lopen samen in een groene oase. In het midden is een labyrint, het symbool voor de levensweg van de mens. We lopen achter elkaar het labyrint door. Mijn moeder … , mijn dochter… Opeens hoor ik de stem van mijn meisje: “beppe, nu wil ik je meenemen”. Ze […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 3: In hoeverre eer jij jezelf in je werk? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 2: In- of uitgecheckt? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” op mijn website. Deze triomfantelijke […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 1: Waar mag jij jezelf van ontslaan? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” op mijn […]

Lees meer

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…….

Over volgen wat er komt Ik zit met mijn bijna 3 jarige dochtertje in de auto. Een rit van 1,5 uur voor de boeg en na 45 minuten verveelt ze zich. Ik besluit haar een nieuw spelletje te leren en zeg: “ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is grijs en […]

Lees meer

Het niet weten

(en waarom dat echt oké is) “Ik weet het niet” en hij kijkt me met een blik van wanhoop en frustratie aan. Hij wil van mij horen wat hij moet doen. Weg uit deze ellende van niet weten. En ik? Ik voel een kleine kramp van binnen. De kramp van: snel willen oplossen… weg uit […]

Lees meer

Vast in eigen groef

Over vastzitten en loskomen uit patronen Ik zit op bed, hardloopkleren aan en kijk naar buiten. Het is nét gaan regenen. Ik baal. Ik wilde de dag echt goed beginnen…, regent het. Buienradar check ik niet. Ik denk: ik wacht wel even af. Zo zit ik dus -al bijna 20 minuten- te wachten tot de […]

Lees meer

Je fantasie in je werk brengen

Ik zit in de auto richting mijn werk in Utrecht. Ergens vlak voor knooppunt Oudenrijn begint iets in mij te broeien. Ik krijg een enorme impuls om door te rijden. De afslag niet te nemen en gewoon door te rijden. Door Duitsland en dan door Oostenrijk. Ik eindig in gedachten in Noord Italië, de Dolomieten. […]

Lees meer

Moeder zijn en werken: mag het ook wat minder?

Vorige week ging ik na een super efficiënte ochtend (dochter naar de opvang brengen, zwemmen, werken, boodschap doen) even op bed liggen. Ik deed mijn ogen dicht en gaf mijn lijf helemaal over aan het zachte matras. Ik voelde de trilling van de efficiëntie in mijn lijf en hoofd. Het was alsof ik vanaf de […]

Lees meer