Menu

Blog

Volmaakt onvolmaakt

Neem een gebied in je leven waar je (net) niet tevreden over bent. Je werk, je gezondheid, je liefdesleven, je huis. Iets waarvan je weleens zegt: ik zou willen dat…., ik ben ermee bezig om….of iets waarover jij jezelf steeds weer hoort klagen. Noem het een onvolmaakt deel in je leven.  Hou het in gedachten. […]

Lees meer

Onzinnige onrust

Buiten is het winderig, regenachtig en grijs. Ik zit in mijn praktijkruimte op een meditatiekussen. Ogen gesloten en een storm van onrust in mijn hoofd. Het zijn de dagen tussen kerst en oud en nieuw: de kerstvakantie. Ik mediteer. Zittend op het kussen open ik steeds even mijn ogen en schieten dingen die ik nog […]

Lees meer

Jezelf hervinden

Ik ken de wereld van het ziekenhuis. Ik lag er regelmatig (zie hierover meer bij over mij). Het dagritme, de geluiden in de nacht van een kamergenoot, de maaltijden. Verlies van autonomie en regie. Vandaag ben ik weer in het ziekenhuis. Dit keer om te werken. Ik zit in het restaurant en kijk. Ik zie […]

Lees meer

Over originaliteit

Een pleidooi voor oorspronkelijkheid Ze zit tegenover me en spreekt over dat wat ze het liefste doet: tuinieren, planten kweken, advies hierover geven. Ze is HR manager en al een tijd niet dol op een groot deel van haar takenpakket. Ze wil iets anders. Steeds is er een beginnend besef wat dit is. En dan […]

Lees meer

Weerstand en Weldaad: Stilte

Het is april 2011. Na een lange periode van stevig doorwerken, met een opgejaagd gevoel begin ik voor de eerste keer aan een stille periode. Oftewel: ik ga op retraite. Ik ben vol weerstand. Geen zin om de adrenalinemotor waar ik al jaren op ga stil te leggen. Ik ben bang voor wat er komt […]

Lees meer

De boodschappers en de boodschap

Ik zit in mijn praktijkruimte tussen stapels boeken. Aan het begin van het nieuwe jaar ruim ik mijn kast op. Ik denk na over een nieuwe ordening. Allerlei wijsheidstradities liggen door elkaar. De Bijbel, Dao de Jing, Bhagad Gita, teksten van Longshempa,  Thich Nath Nanh en Eva Pierrakos. Het evangelie van Thomas en Maria Magdalena. […]

Lees meer

Voorbij de versnippering

Over de prijs van teveel ‘Onze allrounder” zo stond ik te boek bij mijn laatste werkgever. Ik was procesbegeleider, trainer, leermiddelenontwikkelaar en HRD adviseur bij meerdere klanten tegelijk. Ik was er moe van. Al die ballen in de lucht, de verschillende opdrachtgevers en diverse petten. Ik wilde een radicale versimpeling. Zodat datgene wat ik deed […]

Lees meer

Onder de beuk

Toen ik in 2015 als zelfstandig coach en trainer aan het werk ging, begon de zoektocht naar een eigen werkplek. Ik ging van de logeerkamer in ons Voorschotens huis naar een kantoorruimte in het centrum van Leiden. Daarna kwamen de flexplekken, coachhuiskamers en uiteindelijk de stek waar ik de afgelopen 3,5 jaar zat: de Vlietweg […]

Lees meer

Ode aan de Onbevangenheid

M’n moeder, m’n dochter en ik, we lopen samen in een groene oase. In het midden is een labyrint, het symbool voor de levensweg van de mens. We lopen achter elkaar het labyrint door. Mijn moeder … , mijn dochter… Opeens hoor ik de stem van mijn meisje: “beppe, nu wil ik je meenemen”. Ze […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 3: In hoeverre eer jij jezelf in je werk? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” […]

Lees meer