Menu

Blog

Weerstand en Weldaad: Stilte

Het is april 2011. Na een lange periode van stevig doorwerken, met een opgejaagd gevoel begin ik voor de eerste keer aan een stille periode. Oftewel: ik ga op retraite. Ik ben vol weerstand. Geen zin om de adrenalinemotor waar ik al jaren op ga stil te leggen. Ik ben bang voor wat er komt […]

Lees meer

De boodschappers en de boodschap

Ik zit in mijn praktijkruimte tussen stapels boeken. Aan het begin van het nieuwe jaar ruim ik mijn kast op. Ik denk na over een nieuwe ordening. Allerlei wijsheidstradities liggen door elkaar. De Bijbel, Dao de Jing, Bhagad Gita, teksten van Longshempa,  Thich Nath Nanh en Eva Pierrakos. Het evangelie van Thomas en Maria Magdalena. […]

Lees meer

Voorbij de versnippering

Over de prijs van teveel ‘Onze allrounder” zo stond ik te boek bij mijn laatste werkgever. Ik was procesbegeleider, trainer, leermiddelenontwikkelaar en HRD adviseur bij meerdere klanten tegelijk. Ik was er moe van. Al die ballen in de lucht, de verschillende opdrachtgevers en diverse petten. Ik wilde een radicale versimpeling. Zodat datgene wat ik deed […]

Lees meer

Onder de beuk

Toen ik in 2015 als zelfstandig coach en trainer aan het werk ging, begon de zoektocht naar een eigen werkplek. Ik ging van de logeerkamer in ons Voorschotens huis naar een kantoorruimte in het centrum van Leiden. Daarna kwamen de flexplekken, coachhuiskamers en uiteindelijk de stek waar ik de afgelopen 3,5 jaar zat: de Vlietweg […]

Lees meer

Ode aan de Onbevangenheid

M’n moeder, m’n dochter en ik, we lopen samen in een groene oase. In het midden is een labyrint, het symbool voor de levensweg van de mens. We lopen achter elkaar het labyrint door. Mijn moeder … , mijn dochter… Opeens hoor ik de stem van mijn meisje: “beppe, nu wil ik je meenemen”. Ze […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 3: In hoeverre eer jij jezelf in je werk? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 2: In- of uitgecheckt? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” op mijn website. Deze triomfantelijke […]

Lees meer

Moet ik ontslag nemen?

Deel 1: Waar mag jij jezelf van ontslaan? “Ik nam 2 keer ontslag zonder nieuwe baan” Vol trots spreek ik dit zinnetje soms uit bij een kennismakingsgesprek met een coachklant of bij mijn introductie voor een nieuwe groep. Sterker nog, het staat als één van de eerste dingen in het stukje “over mij” op mijn […]

Lees meer

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…….

Over volgen wat er komt Ik zit met mijn bijna 3 jarige dochtertje in de auto. Een rit van 1,5 uur voor de boeg en na 45 minuten verveelt ze zich. Ik besluit haar een nieuw spelletje te leren en zeg: “ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is grijs en […]

Lees meer

Het niet weten

(en waarom dat echt oké is) “Ik weet het niet” en hij kijkt me met een blik van wanhoop en frustratie aan. Hij wil van mij horen wat hij moet doen. Weg uit deze ellende van niet weten. En ik? Ik voel een kleine kramp van binnen. De kramp van: snel willen oplossen… weg uit […]

Lees meer